Kiki van Oosterzee paardensport | Zadelpasservice
Bent u op zoek naar een goed passend zadel? Of wilt u uw zadel weer laten controleren en/of aanpassen? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!
Zadel aanmeten, zadel aanpassen, Ninon Schutte, Zadelatelier Schutte, Passier, Passier zadel, Passier singel, singel, Zadelpasser, Zadelmaker Zuid-Holland, Zadelpasser Zuid-Holland, Saddlefitter, Saddlefitter Zuid-Holland, Frank Baines, Frank Baines zadels
17286
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17286,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Passier ABS

Bent u op zoek naar een goed passend zadel? Of wilt u uw zadel weer laten controleren en/of aanpassen? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Als zadelpasser kan ik u helpen om uw zadel weer perfect te laten aansluiten op de rug van uw paard of pony.

Goed passende zadels zijn van groot belang. Deze dragen bij aan prestaties en het welzijn van uw pony of paard. Een goed passend zadel zorgt voor een gelijke drukverdeling, ruimte, comfort voor ruiter en paard, balans en bewegingsvrijheid. Alleen zo kunnen de hulpen onder optimale omstandigheden doorgegeven en ontvangen worden door ruiter en paard.

U kunt bij mij terecht voor het controleren, aanpassen, aanmeten of repareren van uw zadel(onderdelen).

Eén worden met uw pony of paard kan alleen met een goed passend zadel!

Consult

Een zadelpasconsult duurt 1 tot 1,5 uur en voor het aanmeten van een nieuw zadel wordt gemiddeld 2,5 uur uitgetrokken. Zo heeft u de tijd om diverse zadels uit te proberen. Bij een consult worden de volgende stappen doorlopen:

Stap 1: Intake

Allereerst nemen we een vragenlijst door, zodat ik op de hoogte ben van alle ins en outs van u en uw pony of paard.

Stap 2: Conformatie

De conformatie van uw paard of pony wordt beoordeeld. Zijn er afwijkingen of bijzonderheden te vinden in de bouw van uw paard of pony? Ook volgt er een schouder- en rugonderzoek. Reageert uw paard gevoelig of pijnlijk op bepaalde plekken? Zijn bepaalde spieren te gespannen?

Stap 3: Meetgegevens

Uw paard of pony wordt opgemeten, zodat ik kan zien of uw pony lichamelijk is veranderd. Dit doe ik door zowel de buikomvang als de rug op te meten. Van de rug wordt een zogenoemde template gemaakt, zodat we kunnen zien of en waar uw paard of pony veranderd is in bespiering.

Stap 4: Controle zadel

Uw zadel wordt gecontroleerd op pasvorm en eventuele beschadigingen.

Stap 5: Beoordeling onder het zadel/aan de longe

Uiteraard wil ik u zien rijden, zodat ik kan zien wat er met u, uw paard en uw zadel gebeurt als uw paard beweegt. Zo kan ik bepalen of ik iets kan en wil gaan veranderen. Het komt ook voor dat ik  u vraag om uw paard of pony te longeren, zodat ik de natuurlijke beweging van uw paard of pony kan aanschouwen.

Stap 6: Advies

Na de doorlopen stappen stel ik een advies op. Ik geef aan of ik iets kan verbeteren en zo ja, wat dit is.

Stap 7: Zadel aanpassen of aanmeten

Zadel aanpassen:
Het aanpassen van een zadel kan bijna altijd ter plekke. Voor reparatiewerkzaamheden of het volledig vervangen van de vulling van het kussen moet het zadel mee naar de werkplaats.
Mocht uw zadel niet passend te maken zijn, dan wordt u geadviseerd om een nieuw zadel te laten aanmeten.

Zadel aanmeten:
Graag help ik u bij uw zoektocht naar een goed passend zadel. Ik werk met de gerenommeerde merken Passier en Schutte. Bij deze merken zijn er oneindig veel opties om ervoor te zorgen dat u en uw paard of pony optimaal kunnen genieten van het zadel. Ik kan uw zadel geheel naar smaak, maat, wens en budget samenstellen.
Bij het aanmeten van een nieuw zadel bekijk ik eerst welk model zadel het beste bij de rug van uw pony of paard past. Met behulp van de eerder genoteerde meetgegevens kan ik bepalen welk kopijzermaat uw paard of pony nodig heeft.
Vervolgens gaat u op een paar testmodellen rijden. In alle drie de gangen wordt het zadel beoordeeld. Van belang is uiteraard dat uw paard of pony zich comfortabel onder het zadel voelt. Verder zijn uw houding, postuur, rijstijl en persoonlijke voorkeur bepalend voor de verdere samenstelling van het zadel. Per merk zijn er namelijk diverse opties om uw zadel geheel te customizen. Denk hierbij niet alleen aan kleurdetails, maar ook aan soort kussens, leer, kniewrongen en meer!
Nadat ik in samenspraak met u het zadel heb samengesteld, bestel ik deze voor u. De levertijd van de zadels bedraagt 8-10 weken.
Bij de aflevering van het zadel pas ik de vulling aan op de rug van uw pony of paard, zodat ik u en uw pony of paard de beste start kan geven.

Stap 8: Zadel APK

Mijn advies is om uw zadel zeker 1 tot 2 keer per jaar te laten controleren. Uw paard of pony kan in het jaar namelijk flink veranderen. Denk hierbij niet alleen aan training, maar ook aan periodes van ziekte, verhuizing en verandering van voer. Bij het regelmatig laten controleren van uw zadel zorgt u ervoor dat de vulling veerkrachtig blijft, het zadel goed in balans blijft liggen, het zadel goed blijft aansluiten aan de rug van uw pony of paard en meer.

Merken

Ik ben dealer van de gerenommeerde merken Passier, Schutte en Frank Baines. Bij deze merken staan kwaliteit, pasvorm, comfort, ruimte en bewegingsvrijheid hoog in het vaandel.

PASSIER

Passier GG Extra
Meer info

SCHUTTE

Legend met balanskussen
Meer info

FRANK BAINES

Frank Baines
Meer info

Tips voor het onderhoud

Voor het onderhoud kunt u dagelijks de Magic Leder Reiniger gebruiken om zweet, huidvet en vuil te verwijderen van uw zadel of singel. Vooral is het van belang om uw singel dagelijks schoon te maken, omdat deze direct in contact staat met de vacht van uw paard. U kunt uw lederwaar schoonmaken door met een schone doek of zachte spons de Magic Leder Reiniger aan te brengen. Wrijf dit zachtjes in en laat het enige tijd intrekken. Breng hierna de Magic Leder Balm aan om het leer te voeden.

Voor een grondige reiniging van uw zadel en singel kunt u gebruik maken van de zadelzeep van Passier. Maak de spons of zachte doek licht vochtig en breng deze met de zadelzeep aan op het zadel. Wrijf uw zadel zachtjes schoon. Gebruik daarna een zachte doek om het zadel droog te wrijven. Gebruik hierna de Passier lederbalm om uw zadel in te vetten. Gebruik ook hiervoor een zachte doek of spons. Laat deze balm goed intrekken, alvorens u deze na wrijft met een schone en zachte spons of doek.

Regelmatig onderhoud met behulp van deze producten zorgt ervoor dat het leer soepel en waterafstotend blijft. Zo voorkomt u ook dat het leer uitdroogt, barst of vuil wordt, waardoor de levensduur van uw lederwaar verlengd wordt.

Customize uw eigen zadel bij Kiki van Oosterzee!