Kiki van Oosterzee paardensport | Schutte
Bent u op zoek naar een goed passend zadel? Of wilt u uw zadel weer laten controleren en/of aanpassen? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!
Zadel aanmeten, zadel aanpassen, Ninon Schutte, Zadelatelier Schutte, Passier, Passier zadel, Passier singel, singel, Zadelpasser, Zadelmaker Zuid-Holland, Zadelpasser Zuid-Holland, Saddlefitter, Saddlefitter Zuid-Holland
17564
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17564,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

SCHUTTE

Voor iedere combinatie een goed passend zadel, dàt is het credo van Schutte! Het merk is gespecialiseerd in het leveren van zadels voor vele paardenrassen. Paard en ruiter staan centraal als het gaat om een correct passend zadel.

Maatwerk

Het is mogelijk om uw Schuttezadel geheel naar smaak, maat, model en wens samen te stellen! Bij het aanmeten van een zadel nemen we al deze mogelijkheden door, zodat u optimaal kunt genieten van uw eigen samengestelde zadel!

Bomen

Schutte heeft verschillende soorten bomen ontwikkeld, die allemaal anders zijn van vorm. Denk hierbij aan het model van de kop, de positie van de boomtakken en de curve van de boom. De bomen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Van extra smal tot extra breed. Voor de zitting zijn ook lengtematen verkrijgbaar. De zadels gaan van 17″ tot 18,5″.

Kussens

Bij elk model zadel kan gekozen worden voor het Keil-, Frans- of Balanskussen om een optimale ligging te creëren. Zo is het Keilkussen vrij vlak van vorm, wat zorgt voor een fijne drukverdeling. Het Franse kussen is uiterst geschikt voor de korte en/of verzonken rug. Het Balanskussen geeft een extra breed draagvlak en zorgt voor stabilisatie van het zadel, wat zeer goed past bij paarden of pony’s met rugproblemen in de spieren of wervelkolom. Alle kussens zijn met pure schapenwol gevuld, zodat deze zich compleet kunnen gaan vormen naar de rug van uw paard of pony.

Leersoorten

De zadels zijn in de leersoorten rund, memel, keltic en buffel verkrijgbaar. Rundleer is een vrij gladde leersoort. Buffel is generfd en geolied leer, wat soepel aanvoelt aan het been. Memel heeft een authentieke afdruk en vormt zich eveneens naarmate van tijd naar het been. Keltic is een zeer soepele leersoort dat met een generfde print een natuurlijke uitstraling geeft. Voor de zitting en het kniestuk wordt volnerf leer gebruikt.

Steun en comfort

De zachte zitting biedt veel comfort. Per model ligt het dieptepunt van de zit op een andere plaats, waardoor er een optimale balans en houding kan worden gecreëerd. De zadels zijn ook met een enkelvoudig zweetblad, het zogenoemde Close contact, verkrijgbaar. Tot slot heeft Schutte diverse kniewrongen ontwikkeld, om u de perfecte kniepositie en daarmee steun in uw zadel te geven.

Kleuren

De zadels zijn in de kleuren zwart, bruin en windsor oak verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om diverse kleuren leer te combineren. Lak of lederen randen in allerlei kleuren, wit of bruin stiksel, een lepel met lak, niets is te gek!

Garantie

U heeft één jaar garantie op de constructie van een Schutte zadel. Op de boom heeft u drie jaar garantie. Vraag naar de voorwaarden.

Zadels

Nederlands ontwerptalent en hoogwaardig Engels vakmanschap komen samen in de collectie van Schutte. Tot in de detail is er over elk model nagedacht.

Sentrix

De Sentrix is een dressuurzadel bij uitstek. Met de diepe zit is dit een zeer comfortabel zadel. Het zadel heeft een smalle taille en geeft de ruiter goed contact met het paard. Door de keuze van drie onderkussens is het geschikt voor alle type ruggen, kort, standaard, breed, etc. De Sentrix is ook uitvoerbaar als close contact zadel (enkelvoudig blad), waardoor nog meer contact met de paardenflank word gecreëerd en hulpen fijner doorkomen.

Specificaties:

 • Diverse leercombinaties mogelijk;
 • Uitvoerbaar met Frans, balans- en keilkussen;
 • Uitvoerbaar in Close Contact;
 • Verkrijgbaar in 17″, 17,5″, 18″ en 18,5″.

Legend

De Legend is geschikt voor paarden die veel schoudervrijheid nodig hebben. In dit model liggen de takken van de voorboom meer naar achteren en van het lijf af, waardoor er meer schoudervrijheid verkregen wordt. Deze paarden zijn vaak breed in de hals, hebben een bredere schouder- en schoftpartij  en zijn korter in de rug en lendenen. Niet alleen de barokke paarden, van Friezen tot de Spaanse rassen, maar ook de warmbloedpaarden komen in aanmerking voor dit model.

Specificaties:

 • Diverse leercombinaties mogelijk;
 • Uitvoerbaar met Frans, balans- en keilkussen;
 • Uitvoerbaar in Close Contact;
 • Verkrijgbaar in 17″, 17,5″, 18″ en 18,5″.

Basic dressage

Basic dressage keilkussen

De Basic Dressage is een comfortabel zadel met een basis opspanning in de zitting. Het zadel voelt smal aan, ook op de wat bredere paarden. Dit model is geschikt voor ronde, brede en overbouwde paarden. Uitgevoerd met een keilkussen is het ook voor de rondgeribte paarden een goed zadel. Met een balanskussen is het ook geschikt voor de wat smallere paarden.

Specificaties:

 • Diverse leercombinaties mogelijk;
 • Uitvoerbaar met balans- en keilkussen;
 • Uitvoerbaar in Close Contact;
 • Verkrijgbaar in 17″, 17,5″ en 18″.

Bermonde

Bermonde veelzijdig

De Bermonde heeft een middeldiepe zit. De boom heeft een wat ronde curve en is iets smaller in de kop. Dit zadel is zowel in veelzijdigheid- als in dressuurmodel verkrijgbaar. Het zadel kan op maat gemaakt worden voor meerdere type paarden, van pony’s tot grote paarden.

Specificaties:

 • Diverse leercombinaties mogelijk;
 • Uitvoerbaar met keilkussen;
 • Verkrijgbaar in 17″, 17,5″ en 18″.

Upriser

De Upriser heeft als uniek kenmerk dat het geschikt is voor paarden met zeer hoge schoften. Ook een lang doorlopende schoft heeft profijt van dit model. Het zadel geeft ruimte in de hoogte, maar er is ook plaats genoeg naast de schoft. Het zogenoemde knijpen van het zadel rondom de schoft wordt met dit model voorkomen. In combinatie met het balanskussen komt het zadel niet achterover te liggen, maar voor paarden met een hogere lendenenpartij en achterhand is het zadel met keilkussen uiterst geschikt.

Specificaties:

 • Diverse leercombinaties mogelijk;
 • Uitvoerbaar met balans- , Frans- en keilkussen;
 • Verkrijgbaar in Close Contact;
 • Verkrijgbaar in 17″, 17,5″ en 18″.

Caprice

De Caprice is ontwikkeld voor paardenruggen waarop de meeste zadels sterk achterover liggen. De unieke opspanning in de zitting geeft de ruiter de mogelijkheid voorin het zadel te blijven zitten. Dit model wordt alleen uitgevoerd met balanskussen vanwege de extra steun in de rug en om de juiste balans te houden voor ruiter en paard.

Specificaties:

 • Diverse leercombinaties mogelijk;
 • Uitvoerbaar met balanskussen;
 • Verkrijgbaar in Close Contact;
 • Verkrijgbaar in 17″, 17,5″ en 18″.

Tarieven

De startprijs van een Schuttezadel ligt op €2.800,-. De prijzen hangen af van het model, type kussens, leersoorten en kleurdetails. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kiki van Oosterzee. Vraag naar de voorwaarden.

Tips voor het onderhoud

Voor het onderhoud kunt u dagelijks de Magic Leder Reiniger gebruiken om zweet, huidvet en vuil te verwijderen van uw zadel of singel. Vooral is het van belang om uw singel dagelijks schoon te maken, omdat deze direct in contact staat met de vacht van uw paard. U kunt uw lederwaar schoonmaken door met een schone doek of zachte spons de Magic Leder Reiniger aan te brengen. Wrijf dit zachtjes in en laat het enige tijd intrekken.

Voor een grondige reiniging van uw zadel en singel kunt u gebruik maken van de zadelzeep van Passier. Maak de spons of zachte doek licht vochtig en breng deze met de zadelzeep aan op het zadel. Wrijf uw zadel zachtjes schoon. Gebruik daarna een zachte doek om het zadel droog te wrijven. Gebruik hierna de Passier lederbalm om uw zadel in te vetten. Gebruik ook hiervoor een zachte doek of spons. Laat deze balm goed intrekken, alvorens u deze na wrijft met een schone en zachte spons of doek.

Regelmatig onderhoud met behulp van deze producten zorgt ervoor dat het leer soepel en waterafstotend blijft. Zo voorkomt u ook dat het leer uitdroogt, barst of vuil wordt, waardoor de levensduur van uw lederwaar verlengd wordt.