Kiki van Oosterzee paardensport | Passier
Bent u op zoek naar een goed passend zadel? Of wilt u uw zadel weer laten controleren en/of aanpassen? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!
Zadel aanmeten, zadel aanpassen, Ninon Schutte, Zadelatelier Schutte, Passier, Passier zadel, Passier singel, singel, Zadelpasser, Zadelmaker Zuid-Holland, Zadelpasser Zuid-Holland, Saddlefitter, Saddlefitter Zuid-Holland
17626
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17626,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

PASSIER

Harmonie tussen ruiter en paard met goed passend harnachement, dààr staat Passier voor! Passier is opgericht in 1867 en heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van zadels. Hieruit is een groot assortiment aan zadels ontstaan, die allemaal uniek zijn in hun soort.

Maatwerk

Passier levert uitmuntend maatwerk. Er zijn bijzonder veel mogelijkheden. Bij het aanmeten van een zadel nemen we al deze opties door.

Bomen

Het fundament van een Passierzadel is uiterst sterk. Alle zadels hebben een flexibele zadelboom, die aanpasbaar is en mee kan groeien met uw pony of paard. Passier kan het kopijzer subliem afstellen. 27¼ nodig? Dat is voor Passier geen enkel probleem.
De takken van de bomen zijn kort, zodat uw paard of pony optimaal zijn of haar schouder kan bewegen. De teruggesneden kamer geeft veel vrijheid aan de schoft. Bovendien zijn de bomen zo ontworpen dat u zo dicht mogelijk bij de rug van uw paard of pony zit, waardoor uw hulpen nog beter door kunnen komen. Tot slot lopen de banden, waar de singelstoten aan vast zitten, geheel onder de zitting door. Deze zijn aan de boom gevestigd, wat betekent dat deze recht, maar ook stevig vastzitten aan het zadel.
Passier heeft drie bomen, die allemaal uitzonderlijk zijn in hun soort:

PS-boom
De PS-boom is een zadelboom bij uitstek. Maar liefst 1200 handelingen moeten verricht worden om deze te maken. De boom is voornamelijk gemaakt uit hout en leer. De lagen bamboo zorgen ervoor dat deze echt zeer flexibel is en de bewegingen van de rug fantastisch mee kunnen volgen. De metalen banden zorgen eveneens voor de nodige flexibiliteit, maar dragen ook bij aan de stabiliteit van het zadel.
Het kopijzer is van zulk sterk materiaal gemaakt dat deze onbeperkt verbreed en versmald kan worden. Bij de PS-boom is het zelfs mogelijk om het kopijzer in het midden een centimeter te verbreden bij paarden die een zeer brede schoft hebben. Ook zijn de goudkleurige beugelriemhaken van sterk materiaal gemaakt, zodat u jaren veilig rond kunt rijden op uw Passierzadel.
De PS-boom is in lengtematen 16″, 16,5″, 17″, 17,5″, 18″, 18,5″, 19″ verkrijgbaar. Op deze boom zit 5 jaar garantie.

PS-boom met FRT-systeem
De PS-boom met FRT-systeem (Free-Rotation-Tree-System) is gemaakt van dezelfde materialen als de PS-boom. Het verschil zit in de vorm van het kopijzer. Wetenschappelijke studies hebben namelijk aangetoond dat wanneer het voorbeen van het paard de grond raakt, het kraakbeen van het schouderblad verder naar buiten steekt vanwege de samentrekking van de spieren erachter, wat betekent dat er meer ruimte nodig is. De PS-boom met FRT-systeem is anatomisch gevormd en geeft de schouder meer ruimte, zodat uw paard of pony zich nog beter en vrijer onder het zadel kan bewegen.
De PS-boom met FRT-systeem zit enkel in dressuurmodel Sirius en is in lengtematen 16″, 16,5″, 17″, 17,5″, 18″, 18,5″, 19″ verkrijgbaar. Op deze boom zit 5 jaar garantie.

Synthetische boom
De synthetische boom is van een sterke soort elastomeer gemaakt. Deze boom is flexibel, maar toch stevig. De metalen banden dragen hier ook aan bij. Het kopijzer is zeer sterk en kan onbeperkt verbreed en versmald worden. De beugelriemhaken zijn van roestvrij staal gemaakt.
De synthetische boom is in lengtematen 15,5″, 16″, 16,5″, 17″, 17,5″ en 18″ verkrijgbaar. Op deze boom zit 10 jaar garantie.

Kussens

De kussens van Passier zijn van hoogwaardige kwaliteit. Deze zijn van uitstekend leer gemaakt en mooi van vorm. De kussens zijn ingelegd met 10mm dik Molton Pur-Ester foam, wat zorgt voor een prettige drukverdeling op de rug. Deze inlages zijn bedekt met katoen, zodat de zadelpasser de foaminlages niet kapot kan maken met zijn of haar gereedschap. De kussens zijn gevuld met synthetische wol, wat zorgt voor een zachte vering op de paardenrug. Passier laat de kussens los van elkaar aan het zadel naaien, zodat deze niet scheef kan trekken.
Passier heeft naast de standaard kussens extra opties om het zadel nog beter aan te laten sluiten op de rug van uw paard of pony:

Freedom panel
De Freedom panel geeft veel ruimte aan de schoft. De inzet van het kussen ligt 2 cm lager, waardoor de wervelkolom ook meer ruimte krijgt. Voor paarden met een brede of gevoelige schoft is dit kussentype ideaal.

Divided Freedom panel
De Divided Freedom panel heeft een breed kussenkanaal. Deze panel geeft de wervelkolom veel ruimte, waardoor het paard zich vrijer kan bewegen.

Lifter panel
Ligt uw zadel achterover? Of komt deze los van de rug? Of heeft uw paard een hoge schoft en/of juist weinig bespiering? Dan is de Lifter panel een uitkomst. De kussens zijn zo gevormd dat er meer volume aan wol in kan, zodat het zadel weer in balans gebracht kan worden. De Lifter panel draagt bij aan een optimale draagvlak en creëert ook meer ruimte. Ligt uw zadel uit balans? Dan biedt de Lifter panel u de oplossing.

Leersoorten

Passierzadels worden in Duitsland met de hand gemaakt uit hoog kwaliteitsleder, dat uiterst slijtvast en duurzaam is. Passier gebruikt de leersoorten Jupa, Selloil en Patent.

Jupaleer
Jupaleer is een extreem zachte non-slip runderhuid dat gebruikt wordt op de zit en kniewrongen. Het leer voelt zeer comfortabel aan.

Selloilleer
Selloilleer is de zachtste en meest comfortabele leersoort dat voor zadels gebruikt kan worden. Het non-slip leer zorgt voor veel grip. Dit leer wordt gebruikt voor de zit, kniewrongen en kussenpanels.

Patent
Dit glanzende en gladde leersoort is op het oppervlak gevernist of bedekt met een laklaag. Op zadels kunnen details van lak gemaakt worden.

Steun en comfort

Bij Passier geniet u van een groot zitcomfort door de zachte zitting op de zadels. Er is zelfs een optie om deze extra zacht te maken. Wilt u 2 cm dikkere kniewrongen, of zelfs een andere vorm wrong? Dat is bij Passier mogelijk. Er kan zelfs een korter zweetblad gemaakt worden als dat beter past bij de lengte van uw been past. Vraag bij Kiki van Oosterzee naar de mogelijkheden.

Kleuren

De zadels van Passier zijn in de kleuren zwart, havanna en teak verkrijgbaar. Ook kunt u veel kleurdetails op het zadel laten aanbrengen. Denk hierbij aan een laklederen rand of een andere kleur stiksel. Of aan Marezzo- en/of lakinlages. Het is zelfs mogelijk om een enkele Swarovskisteen of rijen hiervan op het rokje en/of op de lepel te laten plaatsen. Niets is te gek! Vraag bij interesse naar de mogelijkheden.

Garantie

U heeft twee jaar garantie op de constructie van een Passierzadel. Op de PS-boom geeft Passier u een garantie van vijf jaar. Op de synthetische boom krijgt u 10 jaar garantie. De garantie gaat in op moment van productie. Van belang blijft wel dat u zorg draagt aan het zadel. Vraag naar de voorwaarden.

Zadels

Duits precisiewerk en streven naar kwaliteitsvolle zadels maken Passier tot een van de beste merken ter wereld. Tot in de detail is er over elk model nagedacht.

Sirius

De Sirius is een klasse apart. Onder dit zadel geniet uw paard of pony van optimale schoudervrijheid. Door het FRT-Systeem kan de schouder gemakkelijk roteren, wat betekent dat uw paard of pony zich vrijer kan bewegen. De Sirius heeft een comfortabele diepe zit. Het zadel is van zacht Jupaleer gemaakt en heeft lakaccenten (het is ook mogelijk om het zadel zonder lak te bestellen). Voor optimale steun kunt u kiezen uit diverse kniewrongen. Alle kussenpanels kunnen naar wens geplaatst worden op het zadel. Er kan dus extra ruimte gecreëerd worden voor de schoft en wervelkolom.
Het zadel is verkrijgbaar in de maten 16″, 16,5″, 17″, 17,5″, 18″, 18,5″ en 19″.

Compact

De naam zegt het al: Dit zadel is uiterst geschikt voor paarden en pony’s met een korte rug. Toch geeft de Compact de ruiter wel alle ruimte om comfortabel te kunnen zitten. De truc zit in de manier waarop de zitting is gemaakt. De ruiter wordt door het geleidelijk oplopende zitvlak meer voor in het zadel geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de ruiter mooi in balans kan blijven zitten, ondanks het korte oppervlak waarop het zadel ligt. Daarnaast zorgt de PS-boom er ook voor dat het zadel de beweging goed mee kan volgen. De kussens van de Compact zijn wigvormig, maar kunnen indien nodig vlakker afgesteld worden. Door de Freedom panels geniet de schoft ook van veel ruimte.
Het zadel is verkrijgbaar in maten 1, 2 en 3. Het zadel is gemaakt van Jupaleer.

GG Extra

De GG Extra is een populair zadel. Het zadel heeft een licht ronde curve. De GG Extra geeft veel steun aan de dijbenen en heeft een zachte, diepe zit. De zitting en kniewrongen zijn gemaakt van Jupaleer. Het zadel heeft Freedompanels om de schoft de optimaal te kunnen ontlasten. Het zadel bevat de flexibele PS-boom en is verkrijgbaar in inchmaten 16″, 16,5″, 17″, 17,5″, 18″, 18,5″ en 19″.

PassierBlu Style

De PassierBlu Style Dressuurzadel heeft een comfortabele, diepe zit en geeft een fijne ondersteuning bij de knieën. Het zadel is aanpasbaar in het kopijzer, zodat deze mee kan groeien met uw paard of pony.
Het zadel is zeer stijlvol! Op het zweetblad nabij de kniewrong is een Swarovskisteen geplaatst. Ook kunnen de drie inlages op het zweetblad, de randen bij de kamer en de randen op het kussen met verschillende kleuren lak gestyled worden. Liever rood, bruin of zwart lak op uw zadel? Wit of blauw stiksel? Geen probleem! Bij Kiki van Oosterzee kunt u uw zadel geheel naar smaak laten samenstellen!
De PassierBlu Style dressuurzadel heeft een synthetische boom en is verkrijgbaar in de maten 16,5″, 17″, 17,5″ en 18″.

GPS

Het Grand Prix Special (GPS) dressuurzadel heeft een comfortabele, diepe zit. Op het zadel zitten speciale kussentjes om het dijbeen goed te ondersteunen en de ruiter in de correcte positie te brengen. Het zadel heeft een kniewrong die veel ondersteuning geeft. Het monoblad zorgt ervoor dat de ruiter veel meer contact heeft met het paard. Het zadel is van zacht leer gemaakt en kan geheel naar smaak samengesteld worden. Van een Swarovskisteen op het lusje op het zweetblad tot een lak- of Marezzo achterkant in de lepel. Niets is te gek! Dit zadel heeft een synthetische boom en is verkrijgbaar in de maten 16,5″, 17″, 17,5″ en 18″.

Corona II

De Corona II geeft u veel comfort bij het rijden. Het zadel is voorzien van een diepe zit. Het zweetblad is gemaakt van zacht, gedoubleerd Selloilleer, wat extra fijn aan het been voelt. Het zadel geeft het dijbeen extra steun. De voorgevormde kniewrong zorgt voor veel steun. Het zadel geeft veel ruimte aan de schoft.
Het zadel heeft de synthetische boom en is verkrijgbaar in de maten 16,5″, 17″, 17,5″ en 18″.

Corona

De Corona geeft de wervelkolom en de schoft veel ruimte. De diepe zit en de support voor de dijbenen zorgen voor een optimale beenligging. Het zadel is ook te bestellen met kniewrongen bovenop het blad. De zitting en kniewrongen zijn voorzien van Jupaleer, een extreem zachte en non-slip runderenhuid.
Het zadel heeft een synthetische boom en is verkrijgbaar in de maten 16,5″, 17″, 17,5″ en 18″.

ABS

De ABS is een dressuurzadel die ideaal is voor paarden met een vlakke rug. De ophanging van de singelstoten zijn zo gemaakt dat het zadel absoluut niet naar voren kan schuiven. Een prettig zadel voor paarden met weinig schouder en/of een rond geribde borstkas. Het zadel geeft tevens de wervelkolom en de schoft extra ruimte. Tot slot is het zadel gemaakt van Jupaleer, wat zeer comfortabel aanvoelt.
Het zadel heeft een synthetische boom en is verkrijgbaar in de maten 16,5″, 17″, 17.5″ en 18″.

Tarieven

De zadels zijn verkrijgbaar vanaf €1.740,-. De prijzen hangen af van het model en eventueel extra gewenste details. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kiki van Oosterzee. Vraag naar de voorwaarden.

Tips voor het onderhoud

Voor het onderhoud kunt u dagelijks de Magic Leder Reiniger gebruiken om zweet, huidvet en vuil te verwijderen van uw zadel of singel. Vooral is het van belang om uw singel dagelijks schoon te maken, omdat deze direct in contact staat met de vacht van uw paard. U kunt uw lederwaar schoonmaken door met een schone doek of zachte spons de Magic Leder Reiniger aan te brengen. Wrijf dit zachtjes in en laat het enige tijd intrekken.

Voor een grondige reiniging van uw zadel en singel kunt u gebruik maken van de zadelzeep van Passier. Maak de spons of zachte doek licht vochtig en breng deze met de zadelzeep aan op het zadel. Wrijf uw zadel zachtjes schoon. Gebruik daarna een zachte doek om het zadel droog te wrijven. Gebruik hierna de Passier lederbalm om uw zadel in te vetten. Gebruik ook hiervoor een zachte doek of spons. Laat deze balm goed intrekken, alvorens u deze na wrijft met een schone en zachte spons of doek.

Regelmatig onderhoud met behulp van deze producten zorgt ervoor dat het leer soepel en waterafstotend blijft. Zo voorkomt u ook dat het leer uitdroogt, barst of vuil wordt, waardoor de levensduur van uw lederwaar verlengd wordt.