Kiki van Oosterzee paardensport | Hoofdstelpasservice
Als reseller van Bridle2fit kan ik een goed passend hoofdstel aanmeten. Kijk op deze pagina voor meer informatie of neem contact met mij op.
kiki, van, oosterzee, wassenaar, paarden, hoofdstel, bridle2fit, aanmeten
16871
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16871,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Aanmeten van een anatomisch gevormd hoofdstel

Wilt u ook zo’n anatomisch verantwoord hoofdstel van Bridle2Fit, Passier, Stübben, Schutte, Montar of Dy’on hebben? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!

Het merk Bridle2fit

Bridle2Fit (B2F) is een uniek concept waarbij u in combinatie met een reseller uw eigen hoofdstel kunt samenstellen. Diervriendelijkheid en comfort staan hierin centraal. De hoofdstellen zijn anatomisch zo gevormd dat pasvorm en padding optimaal tot hun recht komen.
De diversiteit aan producten bij Bridle2Fit is indrukwekkend! Als reseller kan ik hierdoor de druk perfect verdelen over het hoofd van uw paard of pony. De hoofdstellen van Bridle2Fit dragen daardoor absoluut bij aan betere prestaties!

Het merk Dy’on

Dy’on is een toonaangevend merk dat zich al jaren bezig houdt met het creëren van anatomisch gevormde hoofdstellen van hoge kwaliteit. Dy’on heeft een uitgebreid assortiment samengesteld om elk paard te kunnen voorzien van een goed passend hoofdstel.
Het merk gebruikt zacht en soepel leer, zodat het hoofdstel mooi aansluit en prettig aanvoelt voor het paard. De kopstukken van Dy’on zorgen voor een fijne drukverdeling en veel oorvrijheid. Eén ding is zeker: Dy’on maakt het verschil!

Het merk Passier

Passier heeft diverse anatomische hoofdstellen ontwikkeld die uniek zijn in hun soort. Van elastiek in het kopstuk dat fungeert als schokdemper tot comfortabele verwisselbare neusriemen. Passier doet er alles aan om het hoofdstel perfect te laten aansluiten bij het hoofd van uw pony of paard.
De hoofdstellen van Passier zijn met de hand gemaakt uit hoog kwaliteitsleder, dat slijtvast en uiterst duurzaam is. Harmonie tussen ruiter en paard met goed passend harnachement, daar staat Passier voor!

Het merk Stübben

Het Freedom-hoofdstel van Stübben is een buitengewoon bijzonder hoofdstel. De naam van het hoofdstel geeft het al aan: je paard geniet van veel vrijheid. Het hoofdstel geeft het kaakgewricht ontzettend veel ruimte, evenals de zenuwen en kaak- en oorspieren. De druk bovenop de nek wordt gereduceerd doordat het in tweeën gesplitste kopstuk daar verstelbaar is en los van elkaar kan bewegen. Tot slot is het hoofdstel van top kwaliteit leer gemaakt.

Waarom een hoofdstel laten aanmeten?

Bridle2fit werkt niet met de standaard maten pony, cob en full. Dy’on, Passier en Stübben hebben eveneens hoofdstellen in diverse maten, waarvan het van belang is dat de juiste maat bij een paard of pony aangemeten wordt zodat deze mooi aansluit en druk verdelend werkt. Ook bij Dy’on en Passier is het mogelijk om maatwerk te leveren.

Als geselecteerde verkoper van Bridle2Fit, Passier, Dy’on en Stübben heb ik een ruim assortiment aan artikelen in verschillende pasvormen, (lengte)maten, materialen en kleuren. Hierdoor is het verstandig dat ik met mijn expertise bij u op stal langs kom om uw pony of paard een op maat gemaakt hoofdstel naar uw smaak aan te meten.

De collectie

Er is voor elk wat wils. Ik heb artikelen in diverse soorten en maten. De hoofdstellen van Bridle2Fit zijn in de kleuren zwart, havannabruin (op aanvraag) en Australian nut (op aanvraag) verkrijgbaar. De hoofdstellen uit de Dy’on Dressage- en Difference Collection zijn te bestellen in het zwart en het bruin. Er is ook een keuzemogelijkheid uit mat, mat glanzend of glanzend leer. De hoofdstellen van Passier en Stübben zijn in zwart en havannabruin verkrijgbaar. Bij Stübben is de kleur tobacco ook mogelijk.
Ook heb ik de opties op plat en rond genaaid leer. Daarnaast kunt u zelfs kiezen uit zwart-, wit-, havannabruin- of crèmekleurig onderlegde neusriemen. Uiteraard heb ik deze neusriemen ook in lak.
Stang- en trenshoofdstellen en trenshoofdstellen heb ik in plat leer op voorraad. Rond genaaide hoofdstellen en hoofdstellen in de kleuren havannabruin en Australian nut verkoop ik op aanvraag, net als de hoofdstellen uit de andere collecties dan de Dressage en Difference van Dy’on.

U heeft al een anatomisch verantwoord hoofdstel vanaf €118,50!

  • Hoe verloopt de aanmeetprocedure

  • Bij het aanmeten van een hoofdstel onderneem ik de volgende stappen:

    • Allereerst bekijk ik het hoofd van uw pony of paard. Hoe is deze gevormd? Is het hoofd symmetrisch? Is hij of zij ergens gevoelig?
    • Daarna bekijk ik uw hoofdstel als uw pony of paard deze om heeft. Ik ga na of en waar dit hoofdstel drukpunten geeft en kan dit zonodig laten zien.
    • Met deze informatie kan ik een advies geven. Pas dan ga ik bij uw pony of paard een hoofdstel aanmeten.

Tips voor onderhoud hoofdstel

Voor het onderhoud kunt u dagelijks DE BLES Magic Leder Reiniger gebruiken om zweet, huidvet en vuil te verwijderen van uw hoofdstel. Het is van belang om uw hoofdstel dagelijks schoon te maken, omdat deze direct in contact staat met de vacht van uw paard. U kunt uw lederwaar schoonmaken door met een schone doek of zachte spons DE BLES Magic Leder Reiniger aan te brengen. Wrijf dit zachtjes in en laat het enige tijd intrekken. Breng hierna DE BLES Magic Leder Balm aan om het leer te voeden.

Voor een grondige reiniging van uw hoofdstel kunt u gebruik maken van de zadelzeep van Passier. Maak de spons of zachte doek licht vochtig en breng deze met de zadelzeep aan op het hoofdstel. Wrijf uw hoofdstel zachtjes schoon. Gebruik daarna een zachte doek om het hoofdstel droog te wrijven. Gebruik hierna de Passier lederbalm om uw hoofdstel in te vetten. Gebruik ook hiervoor een zachte doek of spons. Laat deze balm goed intrekken, alvorens u deze na wrijft met een schone en zachte spons of doek.

Regelmatig onderhoud met behulp van deze producten zorgt ervoor dat het leer soepel en waterafstotend blijft. Zo voorkomt u ook dat het leer uitdroogt, barst of vuil wordt, waardoor de levensduur van uw lederwaar verlengd wordt.

LET OP: Lakleer en steentjes mag u NOOIT met verzorgingsproducten behandelen! Neem deze enkel af met een licht vochtige doek.

Op alle geleverde artikelen gelden de garantiebepalingen van de fabrikant. Onder de garantie vallen fabricagefouten, materiaalfouten en stiksels. Zodra een artikel door iemand anders dan mijzelf of leverancier wordt gerepareerd, vervalt de garantie. Steentjes en slijtage door gebruik vallen niet onder de garantie. Schade als gevolg van geweld van buitenaf (zoals paardentanden, spijkers, schroeven, schuren of trekken) valt niet onder de garantie. Let op: Uw betaalde factuur geldt hier als garantiebewijs.