Kiki van Oosterzee paardensport | Frank Baines
Bent u op zoek naar een goed passend zadel? Of wilt u uw zadel weer laten controleren en/of aanpassen? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!
Zadel aanmeten, zadel aanpassen, Ninon Schutte, Zadelatelier Schutte, Passier, Passier zadel, Passier singel, singel, Zadelpasser, Zadelmaker Zuid-Holland, Zadelpasser Zuid-Holland, Saddlefitter, Saddlefitter Zuid-Holland
17796
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17796,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

FRANK BAINES

Maatwerk tot in de puntjes! Bij Frank Baines is alles tot in de detail aanpasbaar. Van de positie van de kniewrong tot meer of minder volume in het voorkussen. Bij Frank Baines is niks te gek! Het merk heeft tal van mogelijkheden om het zadel passend te maken voor ruiter en paard.

Maatwerk

Frank Baines is geheel op maat te maken. Het merk heeft diverse modellen, ledersoorten, knieblokken, kleuropties etc.! Bij Frank Baines kan je zelfs je zadel qua leer en kleuropties samenstellen via de super handige tool Build My Baines. De video hieronder laat je zien wat je met deze tool kan.

Bomen

Frank Baines heeft veel verschillende bomen ontwikkeld om voor elk paard een passend zadel te kunnen maken. Deze zijn in verschillende maten en inches leverbaar.

Kussens

Frank Baines-zadels zijn voorzien van een keilkussen. De kussens zijn met pure schapenwol gevuld, zodat deze zich compleet kunnen gaan vormen naar de rug van uw paard of pony. Ook zijn deze dus goed aan te passen. De kussens kunnen qua vorm nog aangepast worden. Denk hierbij aan meer vulling aan de voorkant bijvoorbeeld, als het paard dat nodig heeft.

Leersoorten

De zadels zijn in de leersoorten rund, memel, bizon en buffel verkrijgbaar. Rundleer is een vrij gladde leersoort. Buffel is generfd en geolied leer, wat soepel aanvoelt aan het been. Memel heeft een authentieke afdruk en vormt zich eveneens naarmate van tijd naar het been. Bizon is een zeer soepele leersoort dat met een grovere, stoere generfde print, wat een natuurlijke uitstraling geeft.

Steun en comfort

De zachte zitting biedt veel comfort. Per model ligt het dieptepunt van de zit op een andere plaats, waardoor er een optimale balans en houding kan worden gecreëerd. De zadels zijn veelal ook met een enkelvoudig zweetblad, het zogenoemde Close contact, verkrijgbaar. Tot slot heeft Frank Baines diverse kniewrongen ontwikkeld, om u de perfecte kniepositie en daarmee steun in uw zadel te geven.

Kleuren

De zadels zijn allerlei kleuren verkrijgbaar. Zwart, bruin, donkergroen, oranje, werkelijk alles is mogelijk! En met de handige tool ‘Build my Baines‘ is het gemakkelijk om je droomzadel samen te stellen!

Garantie

U heeft één jaar garantie op de constructie van een Frank Baines zadel. Op de boom heeft u drie jaar garantie. Vraag naar de voorwaarden.

Zadels

Frank Baines zadels worden in Engeland gemaakt in hun eigen zadelmakerij.

Elegance

De Elegance is een comfortabel zadel voor paarden met een gemiddelde schoft en een rug met een lichte curve. Het zadel geeft je het gevoel dicht bij je paard te zitten, waardoor hulpen beter doorkomen en de beweging goed gevolgd kan worden. Zowel dubbel- als monoblad is mogelijk. Er is tevens keuze uit het E-, G- en C-knieblok om de ruiterpositie te perfectioneren. Ook is de lengte van het blad aanpasbaar. Daarnaast kan het kussen aangepast worden. Kortom, aanpasbaar voor zowel ruiter als paard.

Specificaties:

 • Diverse leer- en kleurcombinaties mogelijk;
 • Uitvoerbaar met keilkussen;
 • Uitvoerbaar in Close Contact of dubbel blad;
 • Verkrijgbaar in 17″, 17,5″ en 18″.

Pirouette

De Pirouette geeft je het gevoel heel dicht bij je paard te zitten. Er zitten close contact zweetbladen op, waardoor je minder leer tussen je been en de romp van het paard hebt. De zitting is vlak en open, waardoor hulpen gemakkelijker doorkomen. Voor optimaal beencomfort kan er Maar liefst uit vier kniewrongsoorten gekozen worden. Het zadel is geschikt voor paarden met een medium schoft en een rechte rug.

Specificaties:

 • Diverse leer- en kleurcombinaties mogelijk;
 • Uitvoerbaar met keilkussen;
 • Close Contact;
 • Verkrijgbaar in 17″, 17,5″ en 18″.

Omni

De Omni heeft een diepe zit en geeft veel stabiliteit aan de ruiter. Het zwaartepunt ligt mooi in het midden en het zachte knieblok geeft het been van de ruiter veel comfort en steun. Het zadel is zeer geschikt voor paarden met een hoge schoft en een lichte curve naar de achterrug toe.

Specificaties:

 • Diverse leer- en kleurcombinaties mogelijk;
 • Uitvoerbaar met keilkussen;
 • Uitvoerbaar in Close Contact of dubbel blad;
 • Verkrijgbaar in 17″, 17,5″ en 18″.

Tarieven

De startprijs van een Frank Baineszadel ligt op €2.750,-. De prijzen hangen af van het model, type kussens, leersoorten en kleurdetails. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kiki van Oosterzee. Vraag naar de voorwaarden.

Tips voor het onderhoud

Voor het onderhoud kunt u dagelijks de Magic Leder Reiniger gebruiken om zweet, huidvet en vuil te verwijderen van uw zadel of singel. Vooral is het van belang om uw singel dagelijks schoon te maken, omdat deze direct in contact staat met de vacht van uw paard. U kunt uw lederwaar schoonmaken door met een schone doek of zachte spons de Magic Leder Reiniger aan te brengen. Wrijf dit zachtjes in en laat het enige tijd intrekken.

Voor een grondige reiniging van uw zadel en singel kunt u gebruik maken van de zadelzeep van Passier. Maak de spons of zachte doek licht vochtig en breng deze met de zadelzeep aan op het zadel. Wrijf uw zadel zachtjes schoon. Gebruik daarna een zachte doek om het zadel droog te wrijven. Gebruik hierna de Frank Baines lederbalm om uw zadel in te vetten. Gebruik ook hiervoor een zachte doek of spons. Laat deze balm goed intrekken, alvorens u deze na wrijft met een schone en zachte spons of doek.

Regelmatig onderhoud met behulp van deze producten zorgt ervoor dat het leer soepel en waterafstotend blijft. Zo voorkomt u ook dat het leer uitdroogt, barst of vuil wordt, waardoor de levensduur van uw lederwaar verlengd wordt.