Kiki van Oosterzee paardensport | Een passend bit voor uw paard
17081
post-template-default,single,single-post,postid-17081,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Een passend bit voor uw paard

03 Jan Een passend bit voor uw paard

Bent u benieuwd of uw bit goed past in de mond van uw paard? Doe dan een bit-fit-sessie!

Op de huidige markt zijn veel bitten in de omloop die allemaal anders gevormd zijn en een andere functie hebben. Niet elk bit is geschikt voor elk paard. Geen enkele paardmond is namelijk hetzelfde. Paardenmonden kunnen bijvoorbeeld verschillen in de dikte van de lippen, tong en wangslijmvlies, maar ook in de lengte en breedte van de lagen.

Voor een ruiter kan het moeilijk zijn om te bepalen welk bit het best in de mond van zijn pony of paard past en vooral ook wat voor een invloed een bit heeft op de inwerking in de paardenmond. Een bit is immers een communicatiemiddel tussen ruiter en paard en kan het verschil gaan maken bij het rijden. Hoe beter de communicatie verloopt, hoe beter er gepresteerd kan worden. Hoe minder goed het bit past, hoe minder fijn het paard erop loopt. Een slecht passend bit kan pijn en zelfs trauma veroorzaken. Dat mag niet gebeuren. Het bit moet prettig aanvoelen voor het paard.

Om ruiters te helpen bij hun zoektocht naar een goed passend bit is het concept bit-fitten ontstaan. Als gecertificeerde bit-fitter heb ik veel kennis en vaardigheden opgedaan voor het correct aanmeten van een bit in de paardenmond. Mijn doel is om het welzijn van het paard en de communicatie tussen ruiter en paard te bevorderen.

Geïnteresseerd? Klik dan hier voor meer informatie.

Geen reactie's

Geef een reactie